Veelgestelde Vragen

Als ik een verwarmd product koop, wat moet ik daar dan nog bij kopen om het werkend te krijgen?

Bij de 12V handschoenen niet. Koop je bijvoorbeeld een paar G12 Handschoenen uit het 12V assortiment dan is dat inclusief Junior Controller en accu aansluitkabel. Koop je bijvoorbeeld de S7 Skihandschoenen dan kun je kiezen uit 2 verschillende type batterijen, namelijk 7V 2.2A batterijkit en de 7V 3.4A batterijkit die meer capaciteit heeft.

De levenslange garantie op de verwarmingselementen in handschoenen van Gerbing, hoe lang is dat? 5 jaar? 10 jaar? 15 jaar?

Levenslang is ook écht levenslang. Al gaat het verwarmingselement na 30 jaar stuk, dan wordt het gerepareerd of krijgt u van Gerbing een nieuw product.

Jullie verwarmde producten zijn niet goedkoop. Hoe komt dat?

Dat klopt, onze verwarmde producten zijn niet goedkoop, maar superieur in kwaliteit boven alle andere merken die verwarmde producten verkopen. De verwarmingsdraad die in al onze verwarmde producten gebruikt wordt is niet voelbaar en is gepatenteerd. Alle verwarmde kleding, ook de handschoenen, worden op een unieke manier verwarmd. Elke vinger, inclusief de duim alsmede de bovenkant van de hand én de vingertoppen worden apart verwarmd. Daar bovenop geeft Gerbing levenslange garantie op de verwarmingselementen. Zou u na een defect bij een ander merk nogmaals zo’n paar handschoenen kopen, bent u duurder uit dan eenmalig een paar handschoenen van Gerbing.

Hoe sluit ik jullie verwarmde producten aan?

Dat ligt er aan welk product u koopt. Ons 12V assortiment kan aangesloten worden op de accu van het voertuig. Besluit u daarna dat u de verwarmde kleding ook wilt gebruiken als u niet van uw voertuig gebruik maakt, dan kunt u gebruik maken van onze 5.2A batterij of 8A batterij, al naar gelang welke en hoeveel producten u aan wilt sluiten. Bij het 7V assortiment van Gerbing kunt u kiezen uit de 2.2A batterijkit of de krachtigere 3.4A batterijkit. De 7V producten kunt u alleen aansluiten op de accu van een voertuig met de optionele 7V Junior Controller.

Kunnen de batterijen van de verwarmde kleding vervangen worden?

Ja, de batterijen van onze producten zijn vervangbaar. Losse of een extra setje batterijen en opladers kunt u hier bestellen. Onze oplaadbare batterijen zijn ongeveer 500 keer herlaadbaar.

Kan ik met jullie verwarmde kleding ook in de regen rijden?

Ja, geen enkel probleem. De bedrading is met kunststof waterdicht omhuld, u kunt dus nooit onder stroom komen te staan. Alle handschoenen (behalve de binnenhandschoenen) zijn voorzien van een waterdicht en ademend membraan. Het leder is niet waterdicht en wij raden aan om dit te behandelen met een doek met lederolie.

Kan ik de binnenjas ook als buitenjas gebruiken?

Alleen als u er mee gaat lopen of fietsen. Het materiaal en de stiksels zijn niet bestand tegen extreme wind zoals je die op een motor ervaart en is dan alleen bedoeld als binnenjas.

Hoe kan ik jullie producten onderhouden?

1. De lederen handschoenen (behalve binnenhandschoenen) licht insmeren met een doek met lederolie zodat ze water- en vuilafstotend worden. De textielen handschoenen kunt u inspuiten met een daarvoor geschikte spray.
2. Jassen/Vesten/Broeken indien nodig altijd met de hand wassen en dan bij voorkeur ophangen om te laten drogen. Het overtollige water kunt u uit de kleding knijpen, maar nooit wringen! De kleding mag ook nooit in de wasmachine of wasdroger.
3. Sokken altijd met Woolite op de hand wassen. Daarna bij voorkeur ophangen om te laten drogen. Het overtollige water kunt u uit de sokken knijpen, maar nooit wringen! De sokken mogen ook nooit in de wasmachine of wasdroger.
4. Zolen zijn het beste schoon te maken door met een vochtige doek af te nemen. Nooit in het water houden, dan verliest de zool zijn vorm.
5. Batterijen tot minimaal 25% opgeladen houden, ook als de batterijen niet aan staan of niet gebruikt worden. Denk hierbij aan de zomerperiode. Laad de batterijen daarom één keer per maand op. (Tip: noteer dit in uw agenda).

Kan de accu van mijn voertuig het stroomverbruik aan?

De meeste tour- en cruisemotoren hebben een accu die krachtig genoeg is om een volledige kledinguitrusting te verwarmen. Indien u een scooter, bromfiets, scootmobiel, etc. heeft kunt u hier sowieso een paar handschoenen op aansluiten. Mocht uw accu niet genoeg stroom kunnen leveren ga dan naar uw dealer om een zwaardere accu te laten plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *