Fibromyalgie

Saskia Hielkema test verwarmde kleding

Naam: Saskia Hielkema
Beroep: Energetisch/spiritueel begeleider
Reumatische aandoening: Fibromyalgie

Op verzoek van VerwarmdeHandschoen.nl heb ik een aantal producten getest, tijdens de ijskoude periode in februari (2012, temperaturen tot -20C).

Ze wilden graag weten hoe mensen met fibromyalgie over hun verwarmde producten denken. Omdat ik mensen met fibromyalgie begeleid en omdat ik zelf fibromyalgie heb, wilde ik hier graag aan mee werken. Als eerste heb ik de verwarmde niergordel uitgeprobeerd; heerlijk bij pijn in de onderrug! De niergordel moet natuurlijk gevoed worden middels een batterij en het vakje hiervoor zit aan de linkerkant. Als je dus toevallig altijd aan de linkerkant van de bank zit met je linkerzij tegen de leuning, dan voel je de batterij zitten. Dit weegt echter niet op tegen het grote voordeel dat zodra je opstaat van de bank je de warmte met je meeneemt. Normaal gesproken gebruik ik een warme kruik, maar die blijft op de bank als ik opsta en dan wordt mijn rug koud.

Als tweede en derde heb ik de verwarmde handschoenen en een verwarmde jas uitgeprobeerd.
Het was heerlijk om geen koude handen te hebben. Ook hier zorgde een 7V batterij in de manchet van de handschoen voor de voeding. Het nadeel is dat je de batterij bovenop je hand voelt zitten. Dit is niet altijd prettig maar is op te lossen door een andere 12V verwarmde handschoen te gebruiken met een accu die in de jaszak past.

Maar waar ik zelf heel erg enthousiast over ben, is het verwarmde soft shell jasje.
De verwarmde jas zit heerlijk, voelt lekker warm aan, zelfs als de batterij niet aan is.
Past heel goed onder een winterjas, je hebt geen last van de batterij want die zit in de zak van de jas en drukt nergens tegenaan.
De verwarming in deze jas zit op 3 plekken, namelijk in de hele kraag rondom, op de rug waardoor nek en schouders warm blijven en op de borst.
Wat een heel groot voordeel van dit jasje is, is dat je niet verkrampt van de kou. De meeste mensen hebben als reactie op kou, dat ze de spieren aanspannen en schouders optrekken. Met dit jasje blijven de schouders en nek warm, waardoor je niet verkrampt op de fiets zit.

Het zijn geen goedkope artikelen, maar het is een eenmalige investering want dankzij de levenslange garantie op de verwarmingselementen kun je er jaren mee doen. En als je hierdoor met veel minder pijn de winter door kunt komen, dan is het dat zeker waard!

Saskia Hielkema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *