Raynaud handschoenen met verwarming – Test door een arts

Verwarmde handschoenen voor Raynaud

Wat doe je als je op je bucket-list heb staan dat je het noorderlicht wil zien… boven de poolcirkel? Tuurlijk; je gaat! Even sparen, alles goed regelen en dan: genieten. En laat ik nou net diegene zijn die een probleem heeft dat mij er altijd van weerhield. Ooit ben ik één keer wezen skiën, weliswaar op een kunstbaan, maar er lag echte sneeuw en het was er écht koud. Hoe ontzettend gaaf dat ook was, ik heb mezelf toen voorgenomen nooit meer vrijwillig langdurig vertier te zoeken in de sneeuw en bij negatieve graden in Celsius. Ik heb namelijk Raynaud en niet zo’n beetje ook.

Raynaud is een aandoening waarbij op een prikkel, meestal koude, de bloedvaten samentrekken en het desbetreffende lichaamsdeel van de vaatvoorziening afgesloten wordt. De pijn die dit geeft is dezelfde als wanneer een lichaamsdeel afsterft en zo ziet het er ook uit: krijtwit. Deze zogeheten ischaemie-pijn is ongeveer de ergste pijn die je je voor kan stellen, maar het wordt daarna nóg een tikkeltje erger. Het lichaamsdeel (meestal vingers of tenen) ‘ontdooit’ namelijk ook weer. Dit gaat gepaard met tintelingen, branden en een dieprode tot paarse verkleuring. Daarna kan het zijn dat deze pijn nog aanhoudt omdat de zenuwen ter plaatse fors reageren op het opnieuw doorbloed zijn en stoffen uitscheidt die de zenuwen prikkelen.

Ook al ben ik zelf arts, ik zal de verdere medische uitleg verder achterwege laten. Het belangrijkste is dat deze Raynaud ontzettend pijnlijk is en enorm in de weg staan om plezier te hebben in de kou. En toch ben ik gegaan en heb ik een prachtige reis gemaakt naar Tromsø. Ik heb uren in de kou gestaan om het noorderlicht te aanschouwen. ZONDER RAYNAUD EN DUS ZONDER PIJN! En daarom wil ik graag VerwarmdeHandschoen.nl bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische ervaring. Ik heb de Gerbing E-7 verwarmde handschoenen gedragen met 7volt batterijen die in de manchet van de handschoenen gaan en die verwarmingselementen tot in de punten van de vingers hebben. Met name dat laatste is belangrijk want het zijn vooral de punten van de vingers die het meest aangedaan zijn. Ik werd door het superbehulpzame en deskundige team van VerwarmdeHandschoen.nl er op geattendeerd dat deze verwarmde handschoenen op batterijen de beste keuze zijn voor extreme weersomstandigheden of mensen die Raynaud hebben of andere medische klachten gerelateerd aan kou hebben. Zodra je ze aanzet zijn ze razendsnel superwarm, écht binnen enkele seconden. Je kan ze daarna weer uit- of op een lagere stand zetten en dan blijven ze, omdat ze goed geïsoleerd zijn, ook lang warm. En iedere keer als je voelt dat ze iets afkoelen zet je ze weer aan en: voilà. Zo gaan ze dus lang mee op een batterijlading.

En dat is de reden waarom jullie mij op al die foto’s lachend zien en ik dus dankzij deze fantastische aanwinst niet meer bang ben van de kou. Sterker nog: het volgende punt op de bucket-list – een reis naar Spitsbergen – durf ik nu ook aan. En wat betreft dat skiën, dat laat ik nog even.. . maar dat heeft misschien meer te maken met mijn eigen skills op de lange latten 😉

Nogmaals; alle lof en duizendmaal dank aan de mensen van het bedrijf achter deze verwarmde handschoenen, en ik kan ze dan ook van harte aanbevelen aan alle andere mensen met Raynaud!

Thirza Idzinga
Arts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
X