Verwarmde Handschoenen vs Verwarmde Handvatten

Waarom kies ik voor verwarmde handschoenen?

Vaak krijgen wij de vraag van bezoekers: “Wat is het verschil tussen verwarmde handschoenen en verwarmde handvatten?” en “Waarom zou je eigenlijk verwarmde handschoenen kiezen en geen verwarmde handvatten?”. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel en er zijn meerdere redenen waarom verwarmde handschoenen beter zijn dan verwarmde handvatten.

Ten eerste: koude vingers en koude handen op de motor worden voornamelijk veroorzaakt door de rijwind. En waar komt die koude rijwind op? Juist, op de voorkant van de handen, dus bij de vingers en vingertoppen. Waar verwarmen verwarmde handvatten? Juist, aan de binnenkant van uw hand, bij de handpalm. In het voor- of najaar zijn verwarmde handvatten prettig om te hebben maar ze zijn nutteloos bij temperaturen onder de 5 graden Celsius en helemaal als het écht koud wordt. Dan zijn verwarmde handschoenen een echte must. De verwarmde motorhandschoenen van Gerbing verwarmen juist elke vinger (en duim) individueel, ook de vingertoppen en bovenkant van uw hand. Met deze handschoenen zit u er dus warmpjes bij, ook al is de buitentemperatuur vér onder het vriespunt.
Ten tweede: verwarmde handvatten keren de werking van het membraan van uw handschoen om. In plaats van dat het membraan in uw handschoen het regenwater weert, zal dit nu water doorlaten. Gevolg: handschoenen die zich volzuigen met water waardoor u alleen nog maar koudere handen krijgt.
Ten derde: als het winter is rijd je vaak met dikkere winterhandschoenen. Als je verwarmde handvatten hebt moet de warmte van de handvatten eerst door die dikke winterhandschoen heen alvorens deze bij de handpalm is. Je hebt dan een wat warmere handpalm, maar alsnog bevroren vingers en vingertoppen.
Ten vierde: verwarmde handschoenen neem je bij aanschaf van een nieuwe motor gewoon mee. Als je je oude motor verkoopt ben je de handvatten kwijt.
Ten vijfde: Gerbing’s geeft een levenslange garantie op de verwarmingselementen in al hun verwarmde producten. Eenmalig aanschaffen dus, daarna nooit meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *